Servicii Integrale De Management Al Daunatorilor

Contacteaza-ne pentru a obtine o cotatie la 0799 990 099 sau scrie-ne

Ce este CID?

Controlul integral al daunatorilor (CID) este o metoda eficienta de abordare a parazitilor, care se bazeaza pe practici eficace pentru zona in care intervenim si pentru mediul inconjurator. Programele CID sunt create pornind de la informatii actualizate despre daunatori, ciclul lor de viata si interactiunea lor cu mediul. Pe baza acestor informatii, sunt dezvoltate metode care sa controleze daunele produse de paraziti in cel mai economic si mai sigur mod pentru oameni, proprietate si mediul inconjurator.

Programele de control integral al daunatorilor pot fi aplicate atat in mediul agricol, cat si in casa, in gradina sau la locul de munca. De la caz la caz, CID poate insemna folosirea de pesticide chimice sau de origine naturala, alegand intotdeauna varianta cea mai buna pentru dvs.

 

Cum functioneaza CID?

CID nu se limiteaza la o metoda de control a daunatorilor, ci inglobeaza o serie de evaluari, decizii si revizii, pe care le executam in patru pasi:

Pasul 1

Fisa de evaluare a zonei afectate

Inainte de a trece la actiune impotriva daunatorilor, echipajul nostru CID intocmeste o fisa de evaluare a zonei afectate. In aceasta etapa, se tine cont de conditiile mediului inconjurator si de stadiul dezvoltarii parazitiilor, care indica tipul de interventie necesara. Eliminarea unui singur daunator nu inseamna ca este neaparat nevoie de un program complex de control, de aceea trebuie facuta o evaluare temeinica si un plan de actiune adecvat.

Pasul 2

Identificarea si monitorizarea daunatorilor

Nu toate insectele, ierburile si organismele vii parazite necesita interventie de control integral. Multe dintre organismele de acest tip sunt inofensive sau chiar benefice. Cel de-al doilea pas din programele CID consta in identificarea precisa si monitorizarea parazitilor, pentru a prescrie solutiile tinand cont de fisa de evaluare a zonei afectate. Acest pas este crucial pentru a se stabili daca este necesara folosirea de pesticide si ce tipuri de pesticide se preteaza a fi folosite.

Pasul 3

Preventia

Cel de-al treilea pas este specific programelor CID, al caror scop este de a proteja de paraziti culturile, gazonul sau spatiile interioare. In cultura agricola, sunt uneori folosite metode din agricultura, ca rotatia intre tipurile de culturi, selectia de soiuri rezistente la daunatori, plantarea de portaltoi care nu au fost tratati cu pesticide. Aceste metode pot fi foarte eficiente si convenabile, fara sa prezinte vreun risc pentru mediu.

Pasul 4

Controlul

Dupa eliminarea daunatorilor si aplicarea metodelor de preventie, conform primilor trei pasi,  programul CID trece la cel de-al patrulea pas: recomandarea celei mai potrivite metode de control. In capul listei noastre sunt metodele cu cu cel mai mic grad de risc. Aceste metode pot fi chimice, inclusiv cele pe baza de feromoni (eficiente in oprirea inmultirii parazitilor), sau mecanice, cum ar fi folosirea de curse sau copilirea.Daca la monitorizarile ulterioare reiese ca metodele cu grad scazut de risc nu sunt eficace, vom utiliza metode suplimentare pentru controlul daunatorilor.

Domenii de aplicabilitate

 • service

  Zone De Relaxare. Parcuri. Baze Sportive

  Non Toxic
 • service

  Spatii Comerciale Alimentare

  Non Toxic
 • service

  Legislatie

  Non Toxic
 • service

  Siguranta Alimentelor

  Non Toxic
 • service

  Porturi

  Non Toxic
Ryan Spooner Authentic Jersey