Tantari

Contacteaza-ne pentru a obtine o cotatie la 0799 990 099 sau scrie-ne

Tantarul comun (Culex pipiens): este cea mai frecventa specie de tantari intalnita la noi . Este important de stiut ca, inmultirea si dezvoltarea tantarilor este strict dependenta de apa. Femelele de tantari isi depun ouale in apa bogata in materii organice si de mica adancime. Din oua ise larvele care traiesc si se dezvolta tot in apa , trecand prin 5 stadii de dezvoltare. Din ultimul stadiu numit nimfa, ies adultii care parasesc mediul acvatic. Femelele de tantar se hranesc cu sange (de la om, pasari mamifere) fiind hematofage iar masculii se hranesc cu nectarul florilor. In procesul de hranire cu sange, femelele tatarilor , pot transmite prin saliva lor, agenti microbieni provocatori de boli grave (meningo-encefalita West Nille, Denga, febra Chikungunia etc.).Cel mai expus infestarilor cu tantari este sezonul cald (aprilie-septembrie) dar ei se pot dezvolta si in sezonul rece in retelele de canlizare, subsoluri inundate, retelele de termoficare, statii de epurare, daca temperaturile sunt favorabile. Tantarii ierneaza ca adulti in subsoluri, beciuri, retele de canalizare, etc.)

Tantarul anofel (Anopheles spp) : este o specie adaptata sa se inmulteasca in ape curate . A fost un vector important in transmiterea malariei. Nu este adaptat sa traiasca/inmulteasca in subsoluri si /sau canalizari. Este o specie mai rar intalnita decat Culex  deoarece a fost continuu combatuta, ani la rand, in actiunile de eradicare a malariei.

Tantarul tigru (Aedes albopictus)  : este o specie adaptata zonelor cu vegetatie abundenta . Isi poate depune ouale in scorburi de copaci, sub frunzele uscate si in alte locuri cu umiditate crescuta dar nu pe luciul apei ca celelalte 2 specii prezentate mai sus . Este  prima specie de tantari care apare primavara la temperaturi mai scazute decat celelalte specii. Este un vector important pentru febra Chikungunia , Denga si/sau alte arboviroze.

Zone de infestare

 • service

  Zone De Relaxare. Parcuri. Baze Sportive

  Non Toxic
 • service

  Retail

  Non Toxic
 • service

  Birouri

  Non Toxic
 • service

  Spatii Comerciale

  Non Toxic
 • service

  Spitale, Clinici Medicale

  Non Toxic
 • service

  Gradinite, Scoli, Crese

  Non Toxic
 • service

  Puburi / Baruri / Restaurante

  Non Toxic
 • service

  Hoteluri, Moteluri, Pensiuni

  Non Toxic
 • service

  Solutii Rezidentiale

  Non Toxic

Produse DIY (Do It Yourself)

Ryan Spooner Authentic Jersey