Serpi

Contacteaza-ne pentru a obtine o cotatie la 0799 001 999 sau scrie-ne

Șarpele de casă (Natrix natrix), uneori numit șarpe inelatșarpe de iarbă sau șarpe de apă, este un sarpe neveninos. De obicei acesta poate fi întâlnit în apropierea apelor sau în păduri și se hrănește aproape exclusiv cu amfibieni.

Capul lui este mic. Ochii au o privire fixă; nu clipesc pentru că pleoapele sunt concrescute. Pe fiecare parte a capului are câte o pată alb-gălbuie, în formă de semilună. În vârful botului se află o scobitură, pe unde intră și iese limba lungă, subțire și bifurcată, cu mare mobilitate și rol în pipăt.

Trunchiul acoperit cu solzi este lung, cilindric, și se termină cu o coadă ascutiță spre vârf. El este lipsit de membre. Pe uscat, șarpele se deplasează prin târâre; în apă înoată fie scufundându-se, fie ținând capul la suprafață.

Șarpele se hrăneste cu șoareci și șopârle, fără o mestecare prealabilă. Hrana poate fi mai voluminoasă decât corpul sau .

Șarpele se înmulțește prin ouă. Ele sunt albe, de mărimea celor de porumbel. După ce sunt clocite la soare, din ele ies șerpi. Pentru ca șarpele să poată crește, năpârlește periodic, ieșind din pielea veche, crăpată la cap, care se răsfrânge ca o mănușă.

Desi este folositor omului (hranindu-se cu soareci si alte mamifere mici daunatoare culturilor), pentru unii oameni are rol disconfortant prin simpla lui prezenta.

Vipera cu corn (Ammodytes ammodytes) numita si năpârcă cu ciocnăpârcă cu cornnăpârcă cu nas întorsviperă cu nas este o subspecie de șerpi veninoși din familia viperide (Viperidae) răspândită în sud-estul Europei, inclusiv în România.

În România, este întâlnită în sud-vestul țării, pe un areal discontinuu, de la Munții Banatului până la Cozia, în Carpații Olteniei și sud-vestul Transilvaniei, până la nord de Mureș, Săcărâmb, Zlatna. În România este un element montan, în regiunea de deal se întâlnește în mod excepțional (Deva). Trăiește pe coastele stâncoase cu vegetație de acoperire din clisura Cazanelor și pe văile afluenților Dunării și Cernei, pe Valea Nevei. A fost semnalată și pe dealul cetății Deva, precum și în Munții Retezat până la altitudinea de 2184 m.

Trăiește pe pantele stâncoase cu arbuști, adesea aproape de malul apelor (de ex. Valea Cernei) și în pădurile de foioase (de la poalele munților Domogled). A fost semnalata si in Delta Dunarii ( Sfantul Gheorghe)

Îi place să stea la soare pe stânci. Se cațără cu ușurință pe ramuri arbuștilor pentru a se încălzi la soare. Pe teren deschis se mișcă greoi. Se adăpostește mai ales sub pietre sau în crăpăturile stâncilor.

Este relativ sensibilă la frig și intră toamna devreme în adăpost pentru hibernare, iar primăvara iese ultima din hibernare.

Hrana constă din vertebrate mici: șoareci, cârtițe, ocazional păsări și șopârle (șopârla de ziduri etc). Puii se hrănesc la început cu broaște și șopârle. Homeotermele (mamiferele și păsările) sunt mai întâi omorâte prin mușcare și înveninare și apoi înghițite cu capul înainte; poichilotermele (șopârlele și broaștele) sunt adesea înghițite de vii.

Desi nu traieste in apropierea omului, poate fi periculoasa daca ,omul aflat in arealul ei de dezvoltare, nu o observa si o calca sau o atinge cu mana din greseala, si, ca reactie de aparare, vipera musca inoculand veninul periculos.

Zone de infestare

 • service

  Zone De Relaxare. Parcuri. Baze Sportive

  Non Toxic
 • service

  Industrie

  Non Toxic
 • service

  Ferme Si Agricultura

  Non Toxic
 • service

  Solutii Rezidentiale

  Non Toxic
Ryan Spooner Authentic Jersey