Purici

Contacteaza-ne pentru a obtine o cotatie la 0799 001 999 sau scrie-ne

Puricele de om (Pulex irritans) este cea mai frecventa specie intalnita la noi in tara, care are o gama larga de gazde (caini, pisici, rozatoare, pasari,om )

Sunt  insecte parazite hematofage, de talie mică, de culoare cafenie-închisă, având membrele posterioare adaptate pentru sărit. Puricii sunt paraziți externi, care se hrănesc prin hematofagie, adică extrag substanțele nutritive din sângele supt al mamiferelor și păsărilor. Puricii depun ouă, albe, de formă ovală, mai ușor vizibile cu ajutorul unei lupe. Larva este mică, palidă, are peri care acoperă trupul de asemănarea viermelui, nu are ochi, și are aparatul bucal adaptat la mestecat. Larva se hrănește cu diferite materiale organice, în special fecale de purici maturi. Cainii si pisicile nedeparazitate reprezinta vehiculele de transport ale acestor ectoparaziti, contribuind la raspandirea infestarilor. Puricii sunt mai ales cunoscuţi ca fiind importanţi purtători de agenţi patogeni ai diferitelor boli. De exemplu, puricii de pisică şi cei de câine servesc drept gazde intermediare teniei Dipylidium caninum, care poate fi transmisă şi la om. Pe lângă aceasta, puricii pot fi transmiţători de virusuri şi bacterii (stafilococi). De exemplu puricii specifici omului, puricii de şobolan şi cei specifici altor dăunătoare  pot transmite bacteria Yersinia pestis, care este agentul patogen al ciumei bubonice.

Puricii sunt mai ales cunoscuţi ca fiind importanţi purtători de agenţi patogeni ai diferitelor boli. De exemplu, puricii de pisică şi cei de câine servesc drept gazde intermediare teniei Dipylidium caninum, care poate fi transmisă şi la om. Pe lângă aceasta, puricii pot fi transmiţători de virusuri şi bacterii (stafilococi).

De exemplu puricii specifici omului, puricii de şobolan şi cei specifici altor dăunătoare  pot transmite bacteria Yersinia pestis, care este agentul patogen al ciumei bubonice.

Zone de infestare

 • service

  Gradinite, Scoli, Crese

  Non Toxic
 • service

  Hoteluri, Moteluri, Pensiuni

  Non Toxic
 • service

  Solutii Rezidentiale

  Non Toxic
Ryan Spooner Authentic Jersey