Pestisorul de argint

Contacteaza-ne pentru a obtine o cotatie la 0799 001 999 sau scrie-ne

Pestisorul de argint (Lepisma saccharina)

Numele provine din asemanarea lui cu solzii pestilor (griul deschis combinat cu albastru). De asemenea, miscarile acestuia si toata infatisarea sunt asemanatoare pestilor.

Cum spune si numele lor stiintific, acesti daunatori prefera carbohidratii, cum ar fi zaharul, faina, cleiul, dar se hranesc si cu proteine (insecte moarte, piele moarte, textile).

Asadar, Pestisorul de argint este un pericol pentru hrana noastra. Chiar daca nu transmit boli, mancarea contaminata de ei nu este sanatoasa pentru om.

In numar mic nu produc nicio paguba, dar la raspandire in masa pot deveni periculosi.

Locurile preferate de acest daunator intr-o casa sunt: baia, spalatoria, bucataria. In general, nu isi fac aparitia pe timpul zilei, asteptand lasarea intunericului pentru a iesi din crapaturile in care stau ascunsi.

In timpul vietii femela depune pana la 1000 de oua. Acestea sunt depuse in crapaturi si gauri (locuri cat mai intunecate si calduroase).

Larvele ce eclozeaza din oua sunt foarte asemanatoare adultilor, singura diferenta evidenta fiind culoare: le lipseste invelisul argintiu.

Timpul de evolutie larvare depinde in totalitate de conditiile de mediu: putand dura de la 2 luni pana la cativa ani. In timpul cresterii Pestisorii de argint naparlesc in medie de 4 ori pe an.

Insecta ajunge la maturitate dupa aproximativ 8 naparliri, dar continua sa naparleasca pana la sfarsitul vietii.

Domenii de aparitie

    Ryan Spooner Authentic Jersey