Pasari

Contacteaza-ne pentru a obtine o cotatie la 0799 001 999 sau scrie-ne

Vrabiile : sub numele de vrăbii se reunesc mai multe specii din familia Passeridae, ordinul Passeriformes.

Vrabia comună (Passer domesticus) europeană sau domestică,  este sunt printre cele mai cunoscute și mai frecvente păsări antropofile din preajma locuințelor si nu numai. Masculii au în general penajul mai colorat de un cafeniu pătat pe spate. În rest domină culoarea cenușie cu dungi mai închise, femelele fiind de o culoare cenușie striată. Vrăbiile sunt într-un număr mare în regiunile mai joase, ajungând să trăiască pe lângă așezări omenești și în regiuni muntoase. Sunt păsări sedentare. Păsările construiesc în arbori sau scorburi cuiburi sferice în care femela depune de trei ori pe an 4-5 ouă albe pătate. Ouăle sunt clocite timp de 14 zile de ambii părinți. De multe ori vrabiile patrund in supermarket-uri, in magazine alimentare, depozite, fabrici de produse alimentare etc., in cautare de hrana si/sau adapost. In afara de rolul disconfortant si provocator de pagube materiale, pot avea si rol vector in transmiterea gripei aviare ( virusul gripei aviare H5N1, se poate transmite la om prin  praful materiilor fecale ale păsărilor bolnave ).

Porumbelul (Columba livia) este o pasăre din familia Columbidae. Este pasărea cea mai larg răspândită în Europa. Porumbelul de casă (Columba livia f. domestica) este forma domesticită a acestei specii, formă întâlnită în apropierea așezărilor umane, la sat și în oraș.

Trăiesc în perechi. Ei construiesc cuibul cu crenguțe, cuib în care femelele depun ouă. Acestea sunt clocite de amândoi, timp de 18 zile pe rând. Din ouă ies puii golași, neputincioși, cu ochii închiși, care nu pot zbura. Sunt hrăniți cu un lichid alb, secretat de gușa porumbiței, până când se pot hrăni singuri cu grăunțe.

In ultimii ani se observa inmultirea necontrolata a porumbeilor in orase, fiind observati atat in prejma locuintelor cat si in parcuri, gradini, zone de agrement . Sunt considerati disconfortanti mai ales prin faptul ca pateaza peretii/ferestrele cladirilor cu materii fecale. Pot deveni si vectori ai gripei aviare daca apare rezervorul de virus (H5N1)

Cioara de semănătură (Corvus frugilegus) este una dintre cele 4 specii europene de păsări care fac parte din punct de vedere taxonomic din genul Corvus, familia Corvidae.

Cioara de semănătură este o pasăre care trăiește în grupuri relativ mari, în regiunile de șes, de deal cu păduri, câmpuri și pe ogoare, si in apropierea localitatilor .  Ciorile consumă hrană de natură vegetală și animală, de la viermi, melci, insecte, larve, mamifere mici, de exemplu rozătoare, sau ocazional păsărele sau ouăle acestora, cadavre, fructe, diferite semințe vegetale ca și cele de pe semănătură pe care le scot cu ciocul din pământ. Zburand deasupra localitatilor, poate fi un vector important in transmiterea gripei aviare, in cazul cand apare rezervorul de virus H5N1.

Zone de infestare

 • service

  Zone De Relaxare. Parcuri. Baze Sportive

  Non Toxic
 • service

  Porturi

  Non Toxic
 • service

  Industrie

  Non Toxic
 • service

  Ferme Si Agricultura

  Non Toxic
 • service

  Solutii Rezidentiale

  Non Toxic

Produse DIY (Do It Yourself)

Ryan Spooner Authentic Jersey