Muste

Contacteaza-ne pentru a obtine o cotatie la 0799 001 999 sau scrie-ne

Mustele

Exista o foarte mare diversitate de muste, dar , o parte din ele s-au adaptat sa traiasca in preajma omului, motiv pentru care au fost denumite sinantrope.

Musca de casa (Musca domestica): este cea mai cunoscuta si frecventa musca sinantropa de la noi. Femelele îşi depun ouăle în gunoi, compost, alimente în putrefacţie (gunoi biodegradabil) şi îngrăşământ amestecat cu paie. După o evoluţie embrionară de aproximativ 15-25 de ore ies din ouă larve, care nu au nici cap, nici picioare. Se hrănesc cu substanţele din materia aflată în putrefacţie. In acest timp ele cresc şi năpârlesc de două ori, înainte de a trece la stadiul de pupă. În stadiile de pupă ele sunt fusiforme. Durata metamorfozei realizată în stadiul de pupă depinde de temperatură şi este de 3-8 zile. Muştele adulte sunt deja la trei zile de la eclozare gata de reproducere. Musca este un agent supărător tipic precum şi un dăunător igienic. Muştele deranjează oamenii, aşezându-se şi deplasându-se pe diverse părţi ale corpului lor, zburând haotic prin cameră şi zumzăind. Prin depunerea ouălor şi din cauza etapei de hrănire a larvelor, ele pot contamina mâncarea. Deoarece sunt purtătoare de boli, ele devin un pericol pentru igienă. Există dovezi că muştele de casă pot transmite bacteria Helicobacter pylori, ce poate cauza ulcer la om. Astfel se presupune că muştele sunt purtătoare şi de alte boli pe lângă aceasta ( toxiinfectii alimentare, enterocolite,dizenterie, giardioza, teniaza, oxiuraza etc.)

Mustele albastre-verzi  (Calliphora sp. Lucilia sp.): fac parte tot din categoria mustelor sinantrope si dintre cele mai familiare insecte, însoțind animalele și afectând omul încă de la începuturile evoluției sale, atât prin compania lor supărătoare, cât și prin diferite acțiuni exercitate de larvele lor asupra alimentelor și chiar asupra corpului omenesc. Dipterele albastre și verzi trasiesc, se hranesc si se inmultesc in gunoaie, pe  carne, pe cadavre, dar isi pot depune ouale in ranile oamenilor si animalelor provocand boala numita miaza. Frecventand gunoaiel si cadavrele dar si alimentele consummate de om, pot fi vectori ai unor agenti microbieni si parazitari provocatori de boli grave ( toxiinfectii alimentare, enterocolite, dizenterie, giardioza, teniaza, oxiuraza etc.)

Mustele de canalizare/mucegai (Psychodidae)

Psychoda alternata : aceasta specie  se gaseste in case si apartamente, mai ales in aproprierea tevilor de canalizare, mustele adulte pot fi observate foarte bine pe pereti bailor, bucatariilor sau subsolurilor pe care lasa excremente. Aceasta specie este activa atat ziua cat si noaptea.  Musca de canalizare nu musca si nu transmite boli umane. Femelele  depun ouale in aproprierea materiilor organice aflate in proces de descompunere, iar transformarea din oua in larve si apoi in adulti dureaza circa doua saptamani depinzand de conditiile favorabile, de exemplu umiditate. Desi nu sunt daunatoare pentru om, materiale sau plante, totusi sunt extreme de deranjante pentu oameni datorita zumzaitului lor si pentu curatenia casei, acestea depunandu-si excrementele pe pereti.

Domenii de aparitie

 • service

  Zone De Relaxare. Parcuri. Baze Sportive

  Non Toxic
 • service

  Spatii Comerciale Alimentare

  Non Toxic
 • service

  Siguranta Alimentelor

  Non Toxic
 • service

  Muzee Si Arii Culturale

  Non Toxic
 • service

  Retail

  Non Toxic
 • service

  Birouri

  Non Toxic
 • service

  Industria Farmaceutica Si Cosmetica

  Non Toxic
 • service

  Unitati De Procesare Alimente

  Non Toxic
 • service

  Spatii Comerciale

  Non Toxic
 • service

  Ferme Si Agricultura

  Non Toxic
 • service

  Spitale, Clinici Medicale

  Non Toxic
 • service

  Gradinite, Scoli, Crese

  Non Toxic
 • service

  Puburi / Baruri / Restaurante

  Non Toxic
 • service

  Hoteluri, Moteluri, Pensiuni

  Non Toxic
 • service

  Solutii Rezidentiale

  Non Toxic

Produse DIY (Do It Yourself)

Ryan Spooner Authentic Jersey