Molii

Contacteaza-ne pentru a obtine o cotatie la 0799 001 999 sau scrie-ne

MOLIA DE TESATURI (Tineola biselliella) : Specia este răspândită în toată lumea. Este întâlnită în casele oamenilor, pe textile de toate tipurile, precum fibre textile de provenienţă animală, ce conţin cheratină, bumbac, iuta, fibre textile ce conţin celuloză, mătase naturală sau artificială precum şi fibre textile pur sintetice. O femelă depune aproximativ 100 -250 de ouă pe materiale, acestea fiind amplasate la distanţă unul de celalalt, fără a fi lipite. Evoluţia embrionară durează aproximativ două săptămâni, după care larvele eclozează, în condiţii de mediu optime (umiditatea relativă a aerului să fie de 70 %, iar temperatura cu valori cuprinse între 25 şi 30° C) şi dacă există suficiente resurse de hrană, evoluţia larvară până la transformarea în pupă durează aproximativ două luni. Este considerata ca puternic disconfortanta provocand pagube materile insemnate si fiind greu de combatut (deoarece larvele se gasesc in profunzimea tesaturilor fiind greu de observat).

Moliile de produse agroalimentare

Moliile de alimente dauneaza puternic unei game vaste de produse alimentare atunci cand se afla in preajma lor. Infestarile se pot produce acolo unde exista puncte de inmultire si o sursa de hrana (depozite de produse agroalimentare, camari, magazine alimentare , depozite de cereale etc.) produse atacate: faina, malai, gris, pesmet, tarate, orez, paste, cereale, fulgi de ovaz, porumb, si multe altele, chiar si in fructe uscate sau cacao.

Semnele evidente ale infestării cu molii de alimente sunt prezența fluturilor  în special, pe timp de noapte dar si ziua in cazul infestarilor mari. Adultii (fluturii) sunt de dimensiuni mai mici decat moliile de tesaturi. Exista o gama foarte mare de genuri si specii ale acestor daunatori

Zone de infestare

 • service

  Muzee Si Arii Culturale

  Non Toxic
 • service

  Retail

  Non Toxic
 • service

  Industrie

  Non Toxic
 • service

  Spatii Comerciale

  Non Toxic
 • service

  Solutii Rezidentiale

  Non Toxic

Produse DIY (Do It Yourself)

Ryan Spooner Authentic Jersey