Gandaci

Contacteaza-ne pentru a obtine o cotatie la 0799 001 999 sau scrie-ne

Gandacii de bucatarie

Gandacul rosu (Blattella germanica): cea mai frecventa specie care populeaza spatii din cele mai diferite (locuinte, spitale, unitati de alimentatie publica, unitati scolare, hoteluri, restaurante, birouri ). Este specie predominant nocturna (ziua sta ascunsa in locuri intunecoase) dar, la infestari mari, poate fi observata si ziua. Are o prolificitate foarte mare : femela depune 3-4 ooteci la interval de 2-3 saptamani. Fiecare ooteca contine intre 35 si 46 de oua . Din oua ies nimfele care, la inceput, au dimensiuni foarte mici si pot patrunde prin spatii extrem de mici (crapaturi, fisuri, orificii ) infestand inclusiv aparate electrice si electrocasnice (frigidere, computere etc).

Nimfele trec prin 7-8 naparliri, marindu-si treptat dimensiunile , pana ajung la stadiul de adult (metamorfoza dureaza intre 1-4 luni). Traind in spatii interioare este frecventa tot timpul anului (nu intra in diapauza). Daca nu se intreprind actiuni de combatere infestarile pot fi impresionante. Traind atat in spatii foarte insalubre cat si in spatii ocupate de om , pot vehicular pe corpul lor agenti microbieni  si parazitari care pot provoca boli grave ( toxiinfectii alimentare, dizenterie, tuberculoza, antrax , diferite parazitoze etc.)

Gandacul negru (Blatta orientalis ):este mai putin frecvent decat gandacul rosu, preferand locurile mai putin frecventate de om (beciurile, subsolurile, retelele de canalizare, ghenele de gunoi), accidental/trecator ajung si in alte spatii dar nu produc infestari in aceste spatii (locuinte, birouri, camere de hotel etc.). prolificitatea este mai mica comparative cu  gandacul rosu : ooteca contine 12-18 oua.o femela poate depune in cursul vietii 8-10 ooteci. Dezvoltarea unei generații se eșalonează pe o perioadă variabilă de timp în zonele temperate, în raport de temperatură: de la 1 an, când stadiul larvar durează 6-8 luni, la 2-3 ani și chiar 3-4 ani. Daca ajung, accidental, pe alimentele consummate de om , pot transmite agenti microbieni.  Consumarea acestor alimente poate duce la gastroenteritediaree și a alte infecții intestinale. Prin urmare ei sunt vectori ai diferitelor boli infectocontagioase dar si ai unor boli parazitare (giardioza, ascaridioza, teniaza etc.)

Gandacul american (Periplaneta americana) : este mult mai mare decat speciile prezentate mai sus (35-40 mm comparativ cu 10-15 mm gandacul rosu si 25 mm gandacul negru). Are antenele mult mai lungi decat celelalte 2 specii. Culoarea variaza de la maron deschis la maron inchis. Prefera aceleasi locuri ca si gandacul negru (beciuri, subsoluri, retele de canlizare, ghene de gunoi), foarte rar/accidental patrunde temporar si in spatiile frecventate de om. Femela depune pana la 20 oua in ooteca, dar poate depune , in timpul vietii 80-90 de ooteci.se deplaseaza cu viteza mult mai mare decat celelalte 2 specii. Frecventand locuri insalubre , poate vehicula agenti microbieni si/sau parazitari importanti, care ajunsi pe alimentele consummate de om, pot provoca bolile amintite la celelalte 2 specii.

Zone de infestare

  • service

    Zone De Relaxare. Parcuri. Baze Sportive

    Non Toxic
  • service

    Spatii Comerciale Alimentare

    Non Toxic
  • service

    Siguranta Alimentelor

    Non Toxic
  • service

    Muzee Si Arii Culturale

    Non Toxic
  • service

    Retail

    Non Toxic
  • service

    Birouri

    Non Toxic
  • service

    Unitati De Procesare Alimente

    Non Toxic
  • service

    Spatii Comerciale

    Non Toxic
  • service

    Ferme Si Agricultura

    Non Toxic
  • service

    Spitale, Clinici Medicale

    Non Toxic
  • service

    Gradinite, Scoli, Crese

    Non Toxic
  • service

    Puburi / Baruri / Restaurante

    Non Toxic
  • service

    Hoteluri, Moteluri, Pensiuni

    Non Toxic
  • service

    Solutii Rezidentiale

    Non Toxic

Produse DIY (Do It Yourself)

Ryan Spooner Authentic Jersey