Furnici

Contacteaza-ne pentru a obtine o cotatie la 0799 990 099 sau scrie-ne

Furnici negre de gradina (Lassius niger)

Regina are 8 – 9 mm lungime, furnicile muncitoare au 3-5 mm lungime, iar masculii – 3,5 – 4,5 mm lungime; au culoarea maro până la negru.

Pot fi găsite în parcuri, grădini, oraşe, unde le place să stea sub pietre, sub dalajul drumurilor, în solul grădinii, sub scoarţa copacilor şi în crăpăturile zidurilor. Mai ales la începutul anului ele pătrund în casele oamenilor, fiind în căutare de hrană. Ajung chiar şi în locuinţe aflate la al doilea sau al treilea etaj.

Furnicile sunt vectori pentru mulți microbi, pe care îi transportă la distanță, aceștia fiind răspunzători de îmbolnăvirea oamenilor cauzând în special boli digestive, sunt purtătoare de germeni patogeni (virusuri, bacterii, paraziți) pe care îi transmit omului odată cu mușcătura sau înțepătura sau pot să inoculeze diferite substanțe alergenice.

Furnicile dulgher (Camponotus spp.) – distrugatoare de lemne

 Furnica-dulgher, nativă din America de Sud, trăiește în cherestea, în loc de pământ. Odată intrate în casă, ele își fac cuib în structurile de lemn, pe care le găuresc cu mandibulele lor ascuțite. Furnicile dulgher își bat ritmic capetele de podeaua camerelor. Furnicile folosesc pipăitul, în particular antenele, pentru a comunica între ele. Furnicile care au descoperit o mare cantitate de hrană, pot atrage atenția celorlalte furnici prin lovirea lor cu antenele, picioarele sau capetele

Aceste insecte, care distrug lemnul, au o lungime de până la 1.27 cm, și sunt de obicei de culoarea neagră, însă culoarea lor poate varia usor în diferite regiuni. Spre deosebire de termite, furnicile dulgher nu consumă lemnul. La fel ca albinele dulgher, aceste specii excavează lemnul și fac cuibul în el. Sunt adesea găsite în ramele ferestrelor neetanșe, lemne de foc, cioturi de copaci, busteni putreziți, și cherestele vechi. De acolo, o colonie stabilită s-ar putea extinde în lemn, în cazul în care nu este ținut lemnul în condiții de siguranță.

Regina produce 9-16 oua in primul an si pate trai pana la 25 de ani. Ouale isi finalizeaza ciclul de viata in aproximativ 6-12 saptamani.

Furnicile dulgher construiesc 2 tipuri de cuiburi :colonii mama si colonii prin satelit

Coloniile mama constau dintr-o regina, pui si lucratori

Coloniile prin satelit constau in lucratori , larve inaintate in varsta si pupe. Pot exista mai multe colonii satelit atasate unei colonii mama.

Domenii de aparitie

    Servicii

      Produse DIY (Do It Yourself)

      Ryan Spooner Authentic Jersey