Daunatori biologici

Contacteaza-ne pentru a obtine o cotatie la 0799 001 999 sau scrie-ne

Ciupercile

Ciupercile, sunt sisteme biologice cu organizare celulară eucariotă, cu nutriţie preponderent heterotrofă. Ele preiau nutrienţii din habitatul în care trăiesc, prin degradarea diverselor substraturi de natură organică si anorganica.

Putregaiurile brune uscate sunt acelea care determină degradarea bine cunoscută a clădirilor : SERPULA LACRYMANS (MERULIUS LACRYMANS) şi putregaiurile umede CONIOPHORA PUTEANA (CONIOPHORA CEREBELIA).

Acesti daunatori pot tranmite la om boli grave cum ar fi astmul bronsic, infectiile fungice care pot cauza afectiuni usoare de piele, infectii grave ale tesuturilor pulmonare sau ale pielii (septicemie) sau boli sistemice. Risc crescut prezinta pacientii cu HIV/Sida, bolnavii de cancer care fac chimioterapie, dar si cei care sufera de boli cronice (diabet zaharat, boli ale plamanilor).

Mucegaiurile sunt ciuperci microscopice saprofite sau parazite, sub formă de filamente, care se înmulțesc prin spori. Mucegaiurile se reproduc prin intermediul sporilor, de dimensiuni mici.

Sporii mucegaiurilor pot fi purtați de aer pe o perioadă nedeterminată, putându-se agăța de haine sau de blană și pot supraviețui la temperaturi și presiuni extreme.

Deși mucegaiurile cresc și descompun materia organică peste tot în natură, prezența lor poate fi vizibilă cu ochiul liber doar atunci când se dezvoltă o colonie de mucegai.

Domenii de aparitie

    Produse DIY (Do It Yourself)

    Ryan Spooner Authentic Jersey