Carii de lemn

Contacteaza-ne pentru a obtine o cotatie la 0799728999 sau scrie-ne

Scarabeul de casa (Hylotrupes bajulus ) – insecta cu lungimea de 8 – 20 mm, ciclu de viata intre 2 si 19 ani, perioada de activitate iunie – septembrie. Masculii au 7-16 mm lungime, iar femelele au 10 -22 mm lungime; corpul are culoarea castaniu până la negru; corpul este acoperit cu peri fini şi gri. Larvele, care pot ajunge până la 22 mm lungime, au o culoare ivorie, nu au picioare (apode) şi au un cap castaniu şi mic.

Larvele produc pagube lemnului de construcţii, hrănindu-se cu el. Ele formează, prin rosături, coridoare transversal-ovale, largi de până la 12 mm, în lemn. Larvele lasă în urma lor, de-a lungul coridoarelor, praf ce rezultă din roaderea lemnului şi boabe de excremente. De multe ori până la suprafaţa lemnului mai este doar un strat foarte subţire de lemn. Deoarece o invazie poate fi remarcată abia după ani de zile, când scarabeii maturi găuresc lemnul pentu a zbura, pagubele provocate lemnului pot fi substanţiale. De multe ori grinzile de lemn sunt foarte adânc găurite, ceea ce în cazul unei furtuni poate duce chiar şi la prăbuşirea acoperişului.

Caria de lemn (Annobium punctatum) este forma de larva a gandacului de lemn. Gandacul de lemn este un mic gandac maro, cu o lungime de 2,5-5 mm., care este forma adulta a cariei de lemn. Acest parazit iese din lemnul infestat intre mai si septembrie, mai ales in iunie si iulie, lasand gauri de iesire rotunde de 1-2 mm. in diametru.

Larvele acestui gandac sunt capabile sa produca pagube foarte mari lemnului. Din cauză că larvele rod şi sapă pentru a se hrăni, ele pot distruge în întregime obiecte valoroase din lemn (sculpturi, mobilă). La reproducere adulti depun oua in crapaturile din lemn, oua din care ies larve intr-o perioada de 3-4 saptamani. Din momentul in care larvele ies din oua, incep sa sape in lemn pentru a se hrani. Evolutia in stadiul de adult dureaza de la 1 la 8 ani in functie de temperatură și umiditate.

Zone de infestare

 • service

  Zone De Relaxare. Parcuri. Baze Sportive

  Non Toxic
 • service

  Muzee Si Arii Culturale

  Non Toxic
 • service

  Industrie

  Non Toxic
 • service

  Puburi / Baruri / Restaurante

  Non Toxic
 • service

  Solutii Rezidentiale

  Non Toxic
Ryan Spooner Authentic Jersey