Capuse

Contacteaza-ne pentru a obtine o cotatie la 0799 001 999 sau scrie-ne

Capusa ne poate transmite, in timpul hranirii prin saliva ei, agenti microbieni provocatori de boli grave ( febra butonoasa, maladia Lyma, febra hemoragica, diverse encefalite etc.)

Ixodes ricinus este cea mai intalnita specie de capuse la noi in tara, care are diferite gazde (reptile, pasari, mamifere inclusiv om).

Sunt acarieni ectoparaziti temporari (doar in timpul hranirii) la om si animle .Se hranesc cu sange ata masculii cat si femelele si nimfele. După o perioadă în care se hrănesc cu sânge, pot ajunge  până la 14 mm lungime şi la o greutate de 500 de ori mai mare decât cea iniţială. După o perioadă de hrănire intensivă, femelele se desprind de gazda si depun pe sol 1000 -3000 de ouă în pământ. Durata evoluţiei de la stadiul de ou la cel de căpuşă adultă depinde de temperatură şi se întinde pe 1-3 ani. Unele animale (cainii comunitari nedeparazitati) functioneaza ca adevarate vehicule pentru capuse, ceea ce conduce la raspandirea infestarilor (capusa sta pe caine pana cand termina hranirea; cainele se deplaseaza permanent in cautare de hrana . Cand termina hranirea capusa se desprinde de pe caine si cade pe sol unde depune 1000-3000 oua. Din oua ies larve care se urca pe firele de iarba si se agata de animalele cu sange cald sau om pentru a se hrani). Capusele ierneaza ca adulti in frunzele uscate, gunoaie depozitate necorespunzator etc.

Mușcătura de căpușă constituie un risc de transmitere al borreliei. Boala Lyme este cauzată de bacteria Borrelia burgdorferi și se transmite la om prin înțepătură, ciupitură sau mușcătură de căpusă. Simptomele tipice includ febra, dureri de cap, oboseală, și o erupție caracteristică a pielii numită eritem migrans. Dacă este lăsată netratată, infecția se poate răspândi la nivelul articulațiilor, inimă și sistemul nervos.

Zone de infestare

 • service

  Zone De Relaxare. Parcuri. Baze Sportive

  Non Toxic
 • service

  Industrie

  Non Toxic
 • service

  Ferme Si Agricultura

  Non Toxic
 • service

  Solutii Rezidentiale

  Non Toxic

Produse DIY (Do It Yourself)

Ryan Spooner Authentic Jersey